Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Afspraak met de uroloog Niersteenkliniek ziekenhuis St Jansdal Harderwijk Onderzoek nierstenen Niersteenkliniek Harderwijk Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Behandeling nierstenen in de Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Behandeling nierstenen in Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Afspraak uroloog bij de Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Uroloog Niersteenkliniek St Jansdal Harderwijk Behandeling nierstenen met een niersteenvergruizer

Niersteen verwijderen via een Percutane niersteenoperatie (PNL)

Bij een Percutane niersteenoperatie wordt de niersteen door de huid heen vergruisd. Als er grote stenen in een deel van de nieren bevinden dan wordt deze via een PNL behandeling verwijderd. De nierstenen zijn dan te groot om via de plasbuis te laten verwijderen. 

 

Behandeling

De PNL wordt toegepast bij grotere stenen in een deel van uw nieren (het nierkelkenbekkensysteem) als deze te groot zijn om via de plasbuis te verwijderen. Tijdens deze operatie brengt de uroloog een holle kijkbuis (nefroscoop) in het nierbekken, via een kleine snee in de flank. Zo kunnen stenen worden vergruisd.

 

Voordelen en nadelen percutane niersteenoperatie

Het grootste voordeel van een PNL is dat deze behandeling geschikt is om grote en harde stenen te behandelen. Ook kunnen steendelen en gruis direct uit de nier verwijderd worden. Zoals bij elke ingreep, kunnen er soms complicaties optreden.

 

Voordelen:
  • Harde stenen kunnen de urologen via deze manier het beste vergruizen
  • Nierstenen en gruis kunnen direct uit de nier worden verwijderd
 
Nadelen:
  • Eventuele optredende complicaties